Ingredience
- 400 g mletého masa (mix hovězí + vepřové, nebo dle chuti)
- 1 balení (cca 250 g) lasagní – pláty těstovin
- 1 střední cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, nakrájené na drobno
- 2 stonky celeru, nakrájené na drobno
- 400 g rajčat (pasírovaná nebo nakrájená v konzervě)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml suchého bílého vína (volitelné)
- 100 ml mléka nebo smetany
- 50 g másla + trochu muškátového oříšku (na bešamel)
- 50 g hladké mouky (na bešamel)
- 500 ml mléka (na bešamel)
- 2 lžíce olivového oleje (nebo olej + máslo)
- čerstvé bylinky (např. bazalka, tymián)
- 150 g strouhaného sýru (např. mozzarella + parmazán nebo ementál)
- sůl, čerstvě mletý pepř
